info@deovertocht.nl | Telefoon: 06 2269 9868

Bemiddeling

“Toen moeder overleed belden we de eerste de beste nummer die wij konden vinden op haar verzekeringspapieren. Nou, dat hadden we wel geweten!

Op de eerste dag kregen wij een uitvaartleider over de vloer die alleen maar oog had voor de zaken en geen enkele affiniteit toonde met ons.

Op de tweede dag kwam, tot onze grote verbazing, een andere uitvaartleider die wij als het ware zelf moesten updaten over de stand van zaken. Echt verschrikkelijk was het.

Als klap op de vuurpijl was er op de dag van de uitvaart weer een derde mevrouw aanwezig. Er ging dan ook van alles en nog wat mis en de uitvaart verliep verre van soepel.

Zo ontzettend jammer, want we hebben er allemaal een heel zuur gevoel aan overgehouden.”

 

“Gelukkig hadden we al goede ervaringen met een uitvaartbedrijf en toen mijn broer overleed was het vanzelfsprekend om dat bedrijf te bellen.

We dachten dat het dan wel goed zat. Maar van de 8 uitvaartleiders die in dat bedrijf werkzaam waren, had juist diegene dienst met wie wij absoluut geen click hadden.

Het was ontzettend vermoeiend om op deze manier de uitvaart te regelen. We zaten namelijk niet op één lijn en we voelden ons daardoor niet voldoende gezien en gehoord.

Voor de goede lieve vrede hebben we maar ingestemd met dingen die hij ons voorschotelde maar achteraf baalden we als een stekker.

En het maakte ons ook heel verdrietig. Want we hebben mijn broer toch wel een fijner afscheid hadden willen geven.”

 

Als ik deze verhalen hoor, krimpt mijn hart ineen en ik denk: het moet toch anders kunnen?!

Families moeten toch al op voorhand in de gelegenheid gesteld kunnen worden om die uitvaartleider te kunnen kiezen die in alle opzichten bij hen past?

Qua uitstraling, qua communicatiestijl, qua werkwijze.

 

En precies daarom ben ik met uitvaartbemiddeling gestart. Omdat een uitvaart staat of valt met de persoon van de uitvaartleider en van de (alternatieve) dominee.

Afscheid nemen kun je maar één keer goed doen!

Daar zet ik met met hart en ziel voor in!