info@deovertocht.nl | Telefoon: 06 2269 9868

Gecompliceerde rouw

Er zijn gevallen waarbij mensen volledig vastlopen in hun rouw. Omdat het te veel verweven is met onverwerkte dingen uit het verleden, omdat er teveel speelt op het persoonlijke vlak of omdat er nog heel wat uit de weg geruimd moeten worden om bij hun rouw te kunnen komen. In deze gevallen spreken we van gecompliceerde rouw.

 

FACT-therapie is een individuele therapie die heel goed toepasbaar is om gecompliceerde rouw te doorgronden en te transformeren naar rouw in de zin van normale rouwarbeid. De afkorting FACT staat voor fysio-affectieve-corrigerende totaaltherapie. De visie achter deze therapie is dat de mens in zijn en haar totaliteit een eenheid vormt, waarbij lichaam, ziel en geest elkaar wederzijds beïnvloeden.

 

FACT-therapie heeft tot doel om de wisselwerking tussen hoofd en hart in balans te brengen, zodat denken, voelen en handelen goed op elkaar afgestemd worden en de mens zich weer heel, energiek en evenwichtig voelt. Deze vorm van therapie is bedoeld voor mensen die blokkades ervaren in hun functioneren, niet vooruit komen in het leven en stagneren in hun innerlijke groei en ontwikkeling.