info@deovertocht.nl | Telefoon: 06 2269 9868

Uitvaart muziek

Muziek is iets wonderlijks. Het is er altijd geweest, in welke tijden, plaatsen of culturen dan ook. Overal ter wereld zingen moeders hun kinderen in slaap, zingen mensen onder het werk en wordt er muziek gemaakt voor plezier of bij belangrijke overgangen van het menselijk leven.

Muziek raakt snaren in de menselijke ziel, die anders onberoerd blijven. Muziek roept emoties op en kan ze ook versterken.

Muziek geeft verdieping aan betekenissen van woorden en resoneert mee in het onderbewuste. Vandaar dat muziek zo krachtig binnen kan komen en het innerlijk ook kan veranderen.

 

De rol van muziek bij een uitvaart is van cruciaal belang. De keuze, de plaatsing, de timing, de overlap, de manier van uitvoering, alles doet er toe.

Je moet er heel zorgvuldig mee omgaan en het bewust inzetten.

Muziek heeft namelijk een bevrijdende en helende kracht maar het kan ook overweldigend zijn. Het kan verdieping brengen, ontroeren en ook optillen.

 

Live muziek bij uitvaarten is één van de mooiste en krachtigste onderdelen van wat er is.

Omdat het lied dat live klinkt later gekoppeld wordt aan die specifieke herinnering van die ene uitvaart.

 

Muziek is mijn passie. Mijn metgezel.

Ik zing en speel graag bij rouwdiensten, afscheidsceremonieën en andere gelegenheden waarbij zingeving, spiritualiteit en authenticiteit een rol spelen.

 

Zie HIER mijn aanbod onder de extra diensten.