info@deovertocht.nl | Telefoon: 06 2269 9868

Wie ik ben

20170106-IMG_3499-2

Mijn naam is Gyöngyi Kovács. Ik ben geboren en getogen in Hongarije, vandaar dat je mijn naam waarschijnlijk eerst moet horen om die vervolgens uit te kunnen spreken. Maar je mag mij ook gerust Parel noemen.

Dat is namelijk de betekenis van mijn voornaam.

Voor de liefde verliet ik op 19 jarige leeftijd mijn vaderland en woon sinds 1988 in Nederland.

Hoewel mijn hart van kleins af aan al naar de muziek uitging, ben ik hier aan de klassieke opleiding theologie begonnen.

De lange jaren van de studie hebben mij, vooral achteraf gezien, ontzettend veel opgeleverd, zowel aan kennis en ervaring als aan persoonlijke vorming en ontwikkeling. Door een afstudeerrichting te kiezen in de praktische theologie kon ik mijn aandacht voor mensen en mijn liefde voor muziek bij elkaar brengen.

Ik heb me toegelegd op verlies- en rouwbegeleiding en het gebruik van muziek in de pastoraal-psychologische hulpverlening. Daarmee was de toon (letterlijk) gezet voor het werk wat ik nu doe.

 

Na het voltooien van mijn studie ben ik moeder geworden en koos er bewust voor om thuis te zijn voor mijn drie kinderen tijdens hun eerste levensjaren. Dat betekende echter niet dat mijn werkzaam leven stilstond. Integendeel.

Muziek liep als een rode draad door mijn leven en ik ben intensief bezig geweest in diverse ensembles, muziekgroepen, koren en a-capella formaties.

Ik heb veel geschreven, zowel teksten als muziek en heb alsnog de conservatoriumstudie voor koordirectie gedaan. Op die manier heeft ook mijn oorspronkelijke droom gestalte gekregen. De cirkel was rond.

 

In 2004 ben ik met mijn eigen praktijk begonnen als pastoraal psychologe. In de eerste jaren heb ik me voornamelijk toegelegd aan individuele rouwbegeleiding. Ik deed mijn werk met veel passie en toewijding en ik werd er heel bewust van hoe juiste steun en goede begeleiding het verschil kan maken bij de ingrijpende processen van rouwverwerking.

En ook dat een luisterend hart de sleutel was …

 

In mijn werk kon ik alles bundelen waar mijn hart naar uitgaat: mensen, muziek, zingeving, poëzie, schrijven, fotograferen, vormgeving en creativiteit.

En op deze manier ben ik langzaam toegegroeid naar het werk als ritueelbegeleider bij uitvaarten. Ik vind dat ieder mens een aandachtsvol, persoonlijk en uniek  afscheid verdient.

Omdat een ieder van ons uniek is. Dat mag tijdens ons leven al benadrukt worden maar zeker ook bij het laatste afscheid.

 

Mijn roeping en mijn passie is om prachtige, waardige, authentieke en helemaal op maat gemaakte afscheidsceremonieën te creëren.

Waar zowel diegene die overleden is als allen die achterblijven helemaal uit de verf komen. Gewoon omdat ieder mensenleven van betekenis is en ook omdat je het afscheid maar één keer goed kunt doen.

 

Daar zet ik me dus voor in: maatwerk vanuit een luisterend hart!